Reiniging vinyl platen | Audio Limburg
Geef je (oude) vinyl platen een tweede leven en laat ze professioneel reinigen bij ons.
tumblr_nubik9Z19N1uf8r62o1_500
Voor een betere geluidskwaliteit en levensduur van vinyl platen is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Tijdens het afspelen van je elpee en zelfs bij niet gebruik verzamelen er zich lagen stof, vet en vuil in de groeven van de vinyl plaat.

Om je vinyl platen zo veel mogelijk te beschermen tegen deze vervuiling is het steeds belangrijk om zo weinig mogelijk met je handen aan de groeven van de elpee te komen. Het is ook aangeraden om voor elk gebruik je vinyl plaat af te nemen met een speciale plantenreiniging borstel. Vergeet ook niet om regelmatig de naald van je platenspeler te controleren op opgehoopt stof en vuil en deze te verwijderen met een naald-borstel.

Maar ook tijdens niet gebruik worden vinyl platen blootgesteld aan luchtvervuiling van buitenshuis (stof, uitlaatgassen,…) en binnenshuis (roken, kookdampen,…). Deze vervuilingen creëren een harde film op je vinyl-platen, die moeilijk te reinigen is met enkel een platenborstel. Tijdens het afspelen schraapt de naald van je platenspeler deeltjes van deze laag af, die zich ophopen rond de naald en zorgen voor geluidsvervorming of zelfs skating van de naald. Om dit te vermijden is het aangeraden om je platen minstens één keer per jaar grondig te reinigen met een platenreiniger machine.
Bij Audio Limburg beschikken we over een professionele platen reiniging machine. Hiermee kunnen wij uw vinyl platen reinigen.

Wij hanteren volgende tarieven:
  • 1€ / LP
  • Optioneel: 1€/nieuwe binnenhoes

Vraag een offerte op maat aan voor grote aantallen vinyl platen